Avrupa Dayanışma Programı: Avusturya'da Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Sunnahof Tufers, Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde engelli bireylerle çalışma fırsatı sunan bir gönüllü projesidir. Avusturya'nın Göfis kasabasında gerçekleşen bu proje, tarım, fidanlık ve marangozluk gibi alanlarda deneyim kazanma imkanı sunarken, toplumsal katılımı ve dezavantajlı gruplara erişimi desteklemeyi hedeflemektedir. Detaylı bilgi ve başvuru için ziyaret edin.

PROJE

4/15/20244 min oku

Avrupa Dayanışma Programı: Avusturya'da Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Gönüllü Sayısı: 3

Proje Süresi: 09.09.2024 – 31.08.2025

Proje Konuları:

• Tarım

• Dahil Edilme - Eşitlik

• Dezavantajlıların Erişimi

Ev Sahibi Kuruluş:

Sunnahof Lebenshilfe Vorarlberg GmbH, Göfis, Avusturya

Destekleyen/Koordinasyon Kuruluşu:

aha – Jugendinformationszentrum Vorarlberg, Dornbirn, Avusturya

Proje açıklaması:

Sunnahof, 1967 yılında kurulmuş bir dernek olan "Lebenshilfe Vorarlberg" adlı bir şirket ve ilişkili bir şirkettir. Sunnahof, Avusturya'nın Göfis kasabasında bulunmaktadır.

Genel prensibimiz, herkesin herhangi bir engeli olsa da insanlara ihtiyaç duyduğudur. Çalışmamız, her insanın benzersizliğine odaklanmakta ve toplumun her bireyinin topluma bağlı olduğuna ve her bireyin topluma bağlı olduğuna inanmaktadır.

Sunnahof, hafif zihinsel engelliler ve davranış sorunları olan 16 yaşından emekliliğe kadar olan hedef grubu için bir kuruluştur. Temel amacımız, bu hedef grubunu düzenli istihdam piyasasına hazırlamaktır. Bu nedenle, Sunnahof, doğal çalışma koşullarıyla dört biyodinamik çalışma alanı sağlar.

Toplamda, hafif zihinsel engelliler ve davranış sorunları olan 60'tan fazla insanla ilgileniyoruz. Ayrıca, farklı yardım olasılıklarını içeren yaklaşık 20 engelli insan için bir konut hizmeti sunuyoruz.

Personelimiz eğitimsel ve konuyla ilgili olarak eğitimlidir ve bu da temel bir gerekliliktir. Bu, bir yandan 60 hektarlık tarım arazisi ve birçok hayvanı işleme, sadece sipariş üzerine çeşitli ahşap ürünler üretme, yılda yaklaşık 5000 ziyaretçiyi gastronomimizde ağırlama ve 500 farklı bitki türünü yetiştirme ve satma gibi işleri yapmamızı sağlar.

Ve diğer yandan, engelli insanları düzenli iş piyasasına doğru yolculuklarında eşlik etmemizi sağlar.

Gönüllünün Görevleri:

Gönüllü haftada beş gün, haftada 34 saat Almanca kursu dahil olmak üzere çalışacaktır. Ayda iki gün izin alacaktır.

Öğrenme fırsatları açısından, gönüllü çeşitli roller üstlenecek ve bu nedenle insanlarla çalışma konusunda değerli deneyim ve beceriler kazanacaktır. Bu süreçte, onların yaşam tarzları hakkında ve yerel toplumun karşılaştığı engel ve sorunlar hakkında birçok şey öğreneceklerdir.

Ayrıca, engelli insanlarla nasıl çalışacaklarını ve onların becerilerini nasıl artırıp bağımsızlıklarını nasıl teşvik edeceklerini öğreneceklerdir. Ayrıca, çiftçi, marangoz, bahçıvan ve gastronom olarak çalışma imkanına sahip olacaklardır.

Gönüllünün rolü, iş alanında çalışma arkadaşlarımız ve hafif zihinsel engelliler ve davranış sorunları olan insanlarla birlikte fidanlık ve bahçecilik alanında çalışmaktır!

Sunnahof'ta gönüllü olarak birçok farklı şey öğrenmek mümkündür. Her çalışma alanının kendi öğrenme imkanları ve zorlukları vardır.

Çalışma alanının yanı sıra, gönüllü, zihinsel engellilerle ilgilenmekle ve davranış sorunlarıyla başa çıkmakla da görevli olacaktır. Bu, projenin temel alanıdır.

Tarım:

Çalışma genellikle dış mekan işlerinden ve yoğun işten karakterize edilir. Örnekler, ahırı temizlemek, saman sermek, hayvanları beslemek ve bakımını yapmak, işi sürdürmek, çiftlik dükkanı için mal hazırlamaktır.

Fidanlık:

Fidanlıktaki çalışma, yoğun iş ve dış mekan görevleriyle belirlenir. Olası görevler arasında dikmek, saksı değiştirmek, yabancı otları temizlemek, hasat etmek vb. bulunmaktadır.

Marangozluk:

Marangoz işi, doğru iş ve zanaatkarlık gerektirir. Ahşap kutuların mühendisliği, matkap kullanma, zımparalama ve montaj günlük işlerimizin başlıca görevleridir.

Önemli:

Her gönüllü, yıl boyunca bir alanda çalışacaktır. Ayrıca, gönüllülerimizin Sunnahof'ta küçük bir proje yapmalarını bekliyoruz. Amaç, birbirimizi daha iyi tanımak ve engelli insanlarla olan teması biraz daha yoğunlaştırmaktır. Bu, küçük projeler veya etkinlikler olabilir; örneğin: ülkenizden özel bir yemek pişirme günü düzenleme veya takımınızla oyunlar oynama, örneğin çevrede saklambaç oyunu oynama gibi, her duyuyla doğayla yakınlaşma.

Her ayın bir hafta sonu, tüm gönüllülerin tarım alanındaki hayvanlara bakımı üstlenmeleri gerekecektir. Bu görev için, gönüllüler hafta içinde iki ardışık boş günlerini kullanabilirler.

Gönüllü Profili:

Deneyimlerini hafif zihinsel engelli ve davranış sorunları olan insanlarla günlük çalışmada toplamak isteyen açık fikirli insanlar arıyoruz. Gönüllünün yüksek bir motivasyon getirmesini bekliyoruz. Ayrıca, gönüllünün, engelli insanların potansiyelini ve yeteneklerini gerçekleştirmelerine yardımcı olabilecek şekilde, stabil bir kişilik getirmesi gerekmektedir.

Nasıl başvurulur:

Lütfen CV'nizle (resimli, doğum tarihi vb.) ve motivasyon mektubunuzla bir e-posta yazın ve susanne.sparr@aha.or.at adresine gönderin. Başvuru son tarihten sonra, personelle seçim turu yapacağız. Bu seçim turu sırasında, mail, telefon veya zoom aracılığıyla ilave bilgi talep edilebilir!

Başvururken proje adını eklemeyi unutmayın!

Projenin resmi sayfası için buraya tıklayın

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın

Pratik düzenlemeler:

Gönüllü, diğer gönüllülerle birlikte ev sahibi kuruluşun yanında bir evde yaşayacaktır. Kendine ait bir odası olacak ve diğerleriyle banyo ve mutfak paylaşacaktır. Trenler ve otobüslerle altyapı kolay ve hızlıdır ve bir bisiklet de kullanılabilir durumda olacaktır. Gönüllü, Vorarlberg bölgesindeki tüm toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanma hakkına sahip olacaktır.

Gönüllü Hizmeti Sırasında Destek:

Gönüllü, projenin gelişimi, görev atamaları, genel refah, sorunlar, dilekler vb. hakkında konuşmak üzere kuruluşumuzdaki danışmanıyla düzenli toplantılar yapacaktır.

Destekleyen/Koordinasyon Kuruluşu, Vorarlberg'deki tüm gönüllülerle aylık değerlendirme toplantıları yapacaktır. Projenin sonunda, gönüllüyle birlikte projeyi, öğrendiklerini ve hangi yetenekleri kazandığını ve sonuç olarak Youthpass'ı dolduracağız.

Ayrıca, Destekleyen/Koordinasyon Kuruluşu ile nihai kişisel değerlendirme toplantısı yapılacaktır.